sims2 és néhány recept!

Néhány tipp a sims2-ről és valamint pár finom falat!

                                         RECEPTEK


            Húsételek: 

       Mézes- mustáros csirkemell 



Hozzávalók:
4 egész csirkemell- filé 
méz 
mustár 
só 
bors 
pirospaprika 
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemell filéket mogmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, olivaolajjal meglocsojuk. Alufóliávallefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük.Amikor a hús megpuhult 10 percig még fólia nélkül pirítjuk.


    Szárnyashússal töltött alma

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre 

20-25 dkg sülthús (tökéletesen megfelel a maradék is) 
2 ek vaj 
1 ek liszt 
2 dl tej 
só 
bors 
szerecsendió 
4 alma 
darabka póréhagyma vagy pritaminpaprika 
petrezselyem 
citrom

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a felforrt tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (ha van egész szerecsendió, akkor azt reszeljünk bele). 
Beleforgatjuk az apróra vágott húst és a póréhagymát (vagy a paprikát). 
Az almák tetejéről levágunk egy szeletet, magházat eltávolítjuk, majd a húsát kikaparjuk úgy, hogy jó egy centis fala maradjon a gyümölcsnek. A kivájt almát felaprítjuk, és a húsos mártáshoz adjuk. 
A citrom levével meglocsoljuk az almákat, majd a töltelékkel megtöltjük, ráhelyezzük a "sapkákat". 
Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, sütőben megsütjük és melegen fogyasztjuk.



      Paradicsomos pulyka


Hozzávalók:


Pulykamellfilé tetszőleges mennyiségben 
fokhagyma 
tej 
1 hagyma apróra vágva 
1 paradicsomkonzerv 
csipet őrölt kömény 
4-5 szem szekfűbors 
egy kis galy rozmaring 
só, 
bors

Elkészítés:
Elkészítés 
A pulykamellet beáztatjuk a tejbe amibe előzőleg belepréseltük a fokhagymát. Jó ha áll egy napot legalább. Utána kivesszük, csíkokra vágjuk és erős tűzön megpirítjuk. Kivesszük, az olajba beletesszük a hagymát, a paradicsomot, a fűszereket és összefőzzük. Beletesszük a húst és puhára főzzük. Akkor finom ha jó sűrű mártás van alatta.

Levesek:



                 Sajt leves

Hozzávalók:
1 doboz kis tejföl,1 konzerv kukorica,1 db.kempingsajt(sokféle ízű van,te választatsz,amilyet akarsz),1 liter víz,1-2 leveskocka

Elkészítés:
Ezt az egészet összedobni,és forrástól 20-25percig,addig,míg a kukorica meg nem puhul,addig kell főzni.



           Áfonyás krémleves 

Hozzávalók:
50 dkg áfonya 
2 dl tejföl 
1 dl tejszín 
1 mokkáskanál reszelt citromhéj 
1 evőkanál liszt 
1 szegfűszeg 
só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyát 
megmosom lecsöpögtetem majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.


          Bableves cipóban

Hozzávalók:
20 dkg bab 
1 fej vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
2 evőkanál olaj 
1 mokkáskanál köménymag 
30 dkg szálas savanyú káposzta 
4 babérlevél 
25 dkg füstölt hús 
25 dkg szárazkolbász 
1 evőkanál liszt 
4 kicsi cipó 
2 dl tejföl

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük (ha nincs benne fekete bab, akkor nem kell kicserélni a vizet), amíg félpuha lesz. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. 




Pizzák:     

                  Japán

Hozzávalók:
Paradicsomos pizzalap,vegyes zoldseg,tonhal,so,gyomber,szojaszosz,mozzarella sajt,olaj.

Elkészítés:
5 dkg meteltre vagott vegyes zoldseg, majd csikokra vagott tonhalat egy keves felforrositott olajban hirtelen megpiritjuk.Soval,reszelt gyomberrel es szojaszosszal izesitjuk.10 dkg mozzarella sajttal beboritjuk es sutoben megsutjuk


              Mini pizzák


Hozzávalók:
25 dkg túró 
1 csomag leveles tészta 
1 doboz hámozott paradicsom konzerv 
1 gerezd fokhagyma 
20 dkg reszelt trappista sajt 
10 dkg magozott, fekete olajbogyó 
1-1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika vékony karikákra vágva

Elkészítés:
Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszúrjuk belőle a lepénykéket és szép sorban ráhelyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire. 


             Pizzatészta

Hozzávalók:
2dl langyos tej 
1dl langyos víz 
1,5dkg élesztő 
50dkg liszt 
2ek olaj 
1kk cukor 
pici só

Elkészítés:
Önts össze 1dl langyos vizet és 0,5dl langyos tejet. Ebbe tegyél egy marék lisztet, morzsold bele az élesztőt és tegyük rá az 1kk cukrot. Keverjük össze mint a rántottát, és tegyük meleg helyre /radiátor/ és várjuk még szép kovász lesz belőle. 
A lisztet tegyük kelesztőtálba a sóval együtt, ha kész a kovász belekeverjük, hozzáöntjük a maradék tejet. Dagaszthatjuk kézzel vagy géppel és közben beleöntjük az olajat. 
Félretesszük meleg helyre, hagyjuk, hogy 2-3 alkalommal ledobja a tetejét. 
Vajazott, lisztezett gáztepsibe nyújtsuk, és ízlés szerint tesszük rá a feltétet. 
Közben a sütőt már előmelegítettük, 220C fokra. Egy két percre a gáz tetejére tesszük a nyers feltétespizzát, hogy a melegen keljen még egy kicsit, és 15 perc alatt készre sütjük

SütikNyelvöltés:


           Dobos torta

Hozzávalók:
16 szelethez:· 
a tésztához: 
· 6 tojás, 
· 3 dkg vaj/ margarin, 
· 12 dkg porcukor, 
· 12 dkg liszt· 
a krémhez: 
· 6 tojás, 
· 15 dkg porcukor, 
· 10 dkg reszelt étcsokoládé, 
· 20 dkg vaj/ margarin, 
· 2 tasak vaníliás cukor· 
a mázhoz: 
· 1 kávéskanál vaj/ margarin, 
· 15 dkg kristálycukor, 
· néhány csepp citromlé, 
· vaj a kés kenéséhez

Elkészítés:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra). 6. A mázhoz egy lábaskában felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.1 szelet: 1407 kJ/337 kcal


           Csokis süti

Hozzávalók:
15 dkg liszt 
2 ek. cukrozatlan kakópor 
1/2 tk. szódabikarbóna 
1/4 tesáskanál őrölt fahéj 
10 dkg csoki 
10 dkg puha vaj 
15 dkg cukor 
1 tojás 
lazításhoz tej (kb 1 dl)

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a cukrot, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, fahéjat, és az apró kockákra vágott csokit. Egy másik tálban az olvasztott vajat és a tojást keverjük el, ehhez hozzáadjuk az előző tál tartalmát, és összedolgozzuk. Nem szabad folyékonynak lennie, mert a sütőben szétfolyik. A tejet úgy adjuk hozzá, hogy a massza elég kemény maradjon. Aztán sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük az evőkanálnyi adagokat. Majd a hő hatására szép kör alakú formája lesz. 200°C-on sütjük kb 15 percig, majd hagyjuk kihülni, mert először még lágy, de aztán ha kihül, szinte keksz szerű lesz.


Bögrés süti

Hozzávalók:
Mindent egy 3 dl-es bögrével mérek 
1 bögre liszt 
1 bögre tej 
3/4 bögre cukor 
1 zacskó vaníliás cukor 
1 egész tojás 
1/2 zacskó sütőpor 

Ízesítésnek: 
3/4 bögre mák vagy 
3/4 bögre darált dió vagy 
3/4 bögre darált mogyoró vagy 
3/4 bögre kókuszreszelék vagy 
1/2 bögre instant kakaó vagy 
1/2 bögre lekvár (vagy ki mit szeret)

Elkészítés:
Minden hozzávalót egy tálba öntök, robotgéppel összekeverem. Kivajazott tepsibe öntöm a masszát és tűpróbáig sütöm. 
Ha elkészült még kétfelé-háromfelé lehet vágni, ízlés szerint tölteni, de egyben, porcukorral meghintve is fogyasztható.

Saláták:

               Cézár saláta

Hozzávalók:
# 50 dkg csirkemell filé, 
# fél fej saláta, 
# 50 dkg uborka, 
# 50 dkg paradicsom, 
# 1 dl tejszín, 
# 2 dl ezersziget salátaöntet 
# 2 dl tejföl, 
# kevés olívaolaj 
# 10 dkg trappista sajt 
# só, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk. 
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekkre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát. 
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, ezersziget salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható.


    Paradicsom-hagyma saláta

Hozzávalók:
80 dkg paradicsom, 
2 nagy fej hagyma, 
só, 
bors, 
cukor, 
ecet, 
petrezselyemzöld.

Elkészítés:
Vékony szeletekre vágom a hagymát. 
A paradicsomokat egy merőkanállal forró vízbe mártom, bőrüket lehúzom, felszeletelem és a hagymakarikákkal együtt salátástálra teszem. 
Sózom, borsozom, kevés ecettel és cukorral ízesítem, majd megszórom vágott zöldpetrezselyemmel.


Köretek:

        Igazi sült krumpli

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségben burgonya (lehetõleg régi, öreg), ízlés szerint só, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát 3 milliméter vastag, egyforma rudakra vágom és tiszta konyharuhával leitatom róla a nedvességet. Közepesen forró olajba teszem, de egyszerre nem túl sokat, csak annyit, hogy a burgonyarudacskák "úszhassanak" az olajfürdõben. Néhány perc múlva forrósítom az olajat. Amikor a krumpli láthatóan puffadni kezd, akkor a lángról lehúzom és leszûröm. Hagyom kihûlni. Ezután közvetlenül tálalás elõtt az olajat ismételten felforrósítom és a krumplikat újból beletéve, aranysárgára sütöm. Leszûrve azonnal tálalom és csak a tányéron sózom. (Ellenkezõ esetben rögtön összeesik, levet enged.)

Sajtos-burgonyás golyók

Hozzávalók:
2 db nagy, főtt, áttört burgonya 
5 dkg liszt 
5 dkg vaj vagy margarin 
10 dkg reszelt sajt, 
1 tojás 
1 gerezd fokhagyma 
őrölt bors 
só 
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm. Szinte olyan mint a krokett.


Burgonya Pékné módra

Hozzávalók:
75 dkg héjában fõtt burgonya, 40 dkg vöröshagyma, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágom és egészen kis lángon kevergetve, zsírját kisütöm. Egy kisebb tepsit kevés szalonnazsírral kikenek, majd a meghámozott és vékonyra karikázott fõtt burgonyát elterítem benne. A megtisztított és ugyancsak karikákra vagdalt vöröshagymát elosztom a burgonya tetején, majd rászórom a szalonnapörcöt és rálocsolom a kisült szalonnazsírt. Fedetlenül teszem be az elõmelegített forró sütõbe és addig pirítom, amíg a tetején lévõ hagyma színesedni nem kezd.

Tésztaételek:

Tejszínes-sonkás tészta

Hozzávalók:
200 g tészta (lehetőleg penne, masni vagy csavart) 
250 g füstölt sonka vagy vákony tarja 
1 nagy fej vöröshagyma 
4 gerezd fokhagyma 
1,5 dl tejszín (főzőtejszín) 
3,5 dl víz 
1 ek vegeta 
1 mk kanál őrült bors 
petrezselyem zöldje, kis reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. 


      Amerikai sült makaróni

Hozzávalók:
40 dkg makaróni, 
só. 


A mártáshoz: 
20 dkg cheddar sajt, 
1 csokor újhagyma, 
15 dkg vaj, 
15 dkg finomliszt, 
1 l tej, 
2 dl tejszín, 
2 babérlevél, 
1 evőkanál szárított kakukkfű, 
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió, 
1 nagy csipet Cayenne-bors vagy csípős őrölt pirospaprika, 
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat). A tésztának bő 4 liter vizet forralunk egy nagy fazékban, és ha már lobogva forr, megsózzuk, aztán megfőzzük benne a makarónit. 

2. Amíg a főzővíz felforr és a makaróni megfő, elkészítjük a sajtmártást. A sajtot megreszeljük, az újhagyma fehér szárát vékonyan felkarikázzuk, és a vajat egy közepes méretű fazékban mérsékelt lángon kevergetve megolvasztjuk. Ezután az olvadt vajra szórjuk a lisztet meg az újhagymát, fakanállal 1-2 percig keverjük, majd a fakanalat kézi habverőre váltjuk, és a továbbiakban ezzel keverjük a vajas-hagymás-lisztes alapot, miközben apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Így sima, csomómentes alapmártást kapunk. 

3. Az alapmártáshoz adjuk a babérleveleket, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és Cayenne-borsot, megsózzuk-megborsozzuk, aztán 8-10 percen át folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belevegyítjük a reszelt sajt háromnegyedét, és megkóstoljuk, elég intenzív-e az íze, kell-e tovább fűszerezni. 

4. A megfőtt makarónit leszűrjük, összekeverjük a sajtmártással, és egyenletes rétegben belesimítjuk egy kb. 20 × 30 cm-es tepsibe. A tetejére hintjük a maradék reszelt sajtot, és bő 15 perc alatt aranybarnára sütjük a forró sütőben. 


Húsos rakott tészta

Hozzávalók:
50 dkg darált hús 
50 dkg fodros kockatészta 
1 tojás 
5 dkg vaj 
4 dl tejföl 
15 dkg gomba 
1 fej hagyma 
1 ek. gorombára vágott petrezselyem 
só 
őrölt fehér bors 
őrölt szerecsendió 
15 dkg vegyes színes paprika 
15 dkg brokkoli 
0,5 dl olaj

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. 
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. 
Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpiritjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hülni. 
Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit. Hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és ha kell, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. 
Hőálló tálban, 200 C-fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 
Felszeletelve tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.

Főzelékek:

Krumplifõzelék

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli 
1 kisebb fej vöröshagyma 
kevés pirospaprika 
2 dl tejföl 
egy evõkanál liszt 
kevés étolaj 
néhány babérlevél 
víz 


Elkészítés:
Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tûzrõl, hagyjuk kihûlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tûzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Fõzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfõtt krumplihoz. Fõzzük még pár percig kevergetve.


Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:
1 fej káposzta, 1 kg friss paradicsom (vagy sűrített paradicsom) 
1 hagyma , 3 ek. olaj, 1 ek. darás liszt, 1 zöldpaprika, cukor, s

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk felső leveleitől, metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, megsózzuk, lefedjük, és puhára pároljuk. A paradicsomot megmossuk, megfõzzük, áttörjük, ráöntjük a félpuhára párolt káposztára, hozzáadjuk a kimagozott, széttördelt zöldpaprikát( el is maradhat), és puhára főzzük. Olajból és lisztből rántást készítünk, majd berántjuk vele a káposztát. Cukorral, sóval ízesítjük, és felforraljuk.


Borsófőzelék másképp

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma 
30 dkg sertéslapocka 
1 paprika 
30 dkg zöldborsó 
liszt 
pirospaprika 
bors 
só 
tej 
olaj

Elkészítés:
Az olajon megpirítom a hagymát,beleszelem a paprikát,megszórom pirospaprikával borsozom és rádobom a kockára vágott husit majd megsózom. Egy kicsit lesütöm,majd egy deci vízzel főzöm addig,míg háromnegyedrészben megpuhult. Ekkor felengedem 1-1,5 liter vízzel,és forrás után beleteszem a borsót. Pár percig forralom,amjd tejjel elkeverem a lisztet,és ezzel a habarással besűrítem. Lehet tenni bele petrezselyemzöldet is.



                                     JÓ ÉTVÁGYAT!Nevetés  





 










Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 6
Havi: 12
Össz.: 3 327

Látogatottság növelés
Oldal: recept
sims2 és néhány recept! - © 2008 - 2024 - passzivseggi.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »